Populärt med Slime igen

Du kommer säkert ihåg slime. Det färgglada slemmet som var otroligt populärt redan på 80-talet, som fick en “revival” för några år sedan, när alla barn skulle göra sitt eget slime. Det var således slimeverkstad i alla hem och alla testade nya recept på olika sorters slime i regnbågens alla färger.

Varför gillar alla slime?

Det finns en naturlig anledning till att de flesta gillar slime. Det uppstår nämligen ett speciellt sorts ljud. De senaste två åren har den stora trenden över hela världen varit Slime. Dagens unga tror kanske att Slime är något nytt, men för oss vuxna är det en ren nostalgikänsla.

Varför har Slime plötsligt blivit så populärt igen?

Detta beror på ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), en reaktion på ren sinnesstimulans. Vid knådning av Slime uppstår en serie speciella ljud som triggar detta våra sinnen för ljud, känsel och lukt. Dessa sinnen tillsammans skapar en speciell sorts njutning, som de allra flesta tycker om.

Skapa ditt eget slime

Det finns perfekta start-kit där du skapar roligt slime i olika färger. Vidare finns även kit med en sorts “magisk” vätska där du inte behöver ingredienser som till exempel linsvätska eller bakpulver. Vill du prova på, beställ på nätet.