Ut på cykel med hela familjen

Så här på sommaren så kan det vara skönt att kunna ge sig ut på cykel med hela familjen då vädret tillåter. Förutom att man får frisk luft och röra på sig så kan man hitta nya platser i sitt närområde som kan vara intressanta. Cykeln är ett perfekt fortskaffningsmedel för alla i familjen.

Upp till en viss ålder så kan barnen få åka med i barnstol på förälders cykel. Det kan finnas fördelar att redan tidigt börja lära barnen att cykla. Med eller utan stödhjul det får ni avgöra själva. Oavsett cykel så är hjälm något som alla som sätter sig på en cykel ska ha. Säkerheten är viktig för oss alla. För att välja cykel så är det viktigt att kolla upp vad som kan passa hos experter på just cyklar. För de yngsta i familjen så kanske en springcykel passar bäst.

Ju äldre barnen blir så kan man behöva förnya och köpa en cykel som är anpassad till barnen ålder och längd. Se även till att sköta om cyklarna innan ni ger er ut på vägarna. Det ska inte bara vara luft i däcken utan även belysning och reflexer ska vara dugliga för färd ute. Se till så att kedja är smorda och att bromsar fungerar som de ska innan ni ger er ut i trafiken. Ta för vana att varje år gå igenom familjens cyklar så att allt fungerar som de ska.