Hitta på något skoj med barnen

Som oftast så kanske barnen hittar på liknande saker att göra på sin fritid. Och i denna moderna tid som vi lever i så blir det lätt att de hamnar vid en surfplatta och spelar något spel. Inte alls något fel i detta men det finns fördelar att hitta på andra aktiviteter så man får en bredd i sina upplevelser.

En dag med utklädnad

Som förälder så gäller det att vara uppfinningsrik på saker som både barnen kan göra själv men också saker där alla kan vara med och göra något. En maskerad kan vara en rolig sak att göra. Barn tycker det är roligt att klä ut sig och det behöver inte alls vara något speciellt tillfälle utan varför inte köra en maskerad bara för skoj skull.

En dag med utomhuslek

Om vädret tillåter så varför inte ta en lördag med utomhuslek. Se till att planera in så att allt ni gör sker utomhus. Börja med frukost på altanen eller balkongen. Klä sedan på er och ge er ut i naturen eller någon närliggande lekpark. Packa med både för lunch och middag. Alla kommer garanterat vara trötta när man kommer hem och avlutar dagen med en mysig kväll inomhus.