Passa på innan sommaren snart är över

Innan sommaren har kommit varje år så brukar det vara vanligt att man drömmer och fantiserar om hur man ska spendera sin tid och så gör självfallet även dina barn. Av olika anledningar så kanske det i år inte riktigt har blivit som förväntat, men tack och lov så finns det ännu några soliga dagar att ta vara på innan höstmörkret och kylan åter är här.SommarsolSom förälder vill man i så stor utsträckning som möjligt göra det bästa för sina barn. Man vill att deras uppväxt ska fyllas med fina minnen som formar deras personlighet och som de sedan kan se tillbaka till med lycka i blicken när de själva vuxit upp. Ibland blir dock inte allt som man tänkt sig och om sommaren hittills inte blivit som du eller dina barn önskat, kanske det ännu kan finnas tid att rädda den innan hösten åter står för dörren. Vi har några bra tips på sådant som är roligt för både stor som liten.

Vattenkrig

Ingen årstid passar bättre för att leka i och med vatten. Som vuxen kan man behöva lite hjälp på traven och en oväntad kalldusch aviserat från dina barn, kan vara startskottet på ett vattenkrig utan dess like. Tänk på att inte blöta ner sådant som kan ta skada av detta, samt även de människor som inte vill delta. Annars är det mesta tillåtet. Må bästa man/kvinna eller barn vinna!

Besöka stranden

Det är näst intill ett krav att besöka stranden med sina barn åtminstone en gång per sommar och låta sanden kittla mellan tårna. På stranden kan man sola, bad och leka i massor. Glöm dock inte att smörja in dig och dina barn tillräckligt, då det är enkelt att bränna sig även i slutet av sommaren, och se för all del till att även dricka ordentligt så ingen blir uttorkad. Ett bra tips är att packa med en picknickkorg med allsköns läckerheter och att äta lunch tillsammans direkt på en filt. På det viset behöver ni inte stressa, utan får någon extra timma att njuta i solen.

Äta glass

Fina sommarminnen behöver inte enbart bestå av tokiga upptåg och heldagsaktiviteter. Det finns även något mysigt och vackert i det lilla. En tur tillsammans med dina barn till den lokala glasskiosken under en extra solig dag är ett exempel på någonting som bara tar 30 minuter till en timme, men som minst sagt kan sätta guldkant på tillvaron. För dina barn betyder det mycket att du vill spendera tid med dem och göra små utflykter som dessa.