Ordna maskerad för barnen

Varför bara ha en maskerad när någon fyller år eller på Halloween? Barn älskar att klä ut sig och det är faktiskt nyttigt för dem att leva sig in i sina fantasier. Sedan är det roligt också! Det kan också vara ett sätt att lyfta humöret för ett barn som har haft det jobbigt på senaste tiden och en möjlighet för en ny klass att lära känna varandra och hitta nya kompisar. Så, vad väntar du på? Det är dags att börja planera. 

Prata med föräldrar

Om du känner några andra föräldrar med barn i samma ålder kan du diskutera planen med dem. Säkerligen kommer fler att haka på och maskeraden blir lättare att organisera. När man slår flera kloka huvuden ihop kan det dyka upp flera bra idéer.

Maskeradkläder

Barnens fokus kommer så klart att ligga på kläderna, de vill klä ut sig till sin favoritkaraktär eller sitt framtida yrke. Låt barnen bestämma vad de ska ha för dräkt, försökt inte att styra maskeraden med teman utan låt fantasin flöda. För att vara säker på att många barn kan delta kan ni fråga runt om föräldrar har extra dräkter hemma som barnen inte använder eller som äldre barn har vuxit ut. Dessa kan ni låna ut till dem som inte har råd att köpa en ny maskeraddräkt till sitt barn.

Lokal eller hemma

Beroende på storlek kan du prata med skolan om att låna deras gymnastiksal för kalaset. För mindre kalas räcker det gott och väl att vara i någons hem, men då kan det vara smart att plocka undan saker du är rädd om. Krukor, prydnadssaker och vaser ska flyttas. Även möbler kan behöva huseras i förrådet eller sovrummet så barnen har plats för att dansa och leka.

Servering

Till en maskerad till kommer något att äta. För att göra det enkelt kan maskeraden börja på kvällen, barnen äter alltså hemma och kommer till maskeraden efteråt. Du behöver inte köpa in stora mängder för småbarn. Frukt eller snacks samt vatten och saft räcker om barnen äter innan. Gillar du att baka finns det tusentals recept på roliga desserter och kakor som uppskattas av barn. Annars fungerar alltid korv med bröd och en liten fruktsallad till efterrätt. Kom ihåg att fråga om allergier innan du köper in maten!