Ut och träna med barnen

Hälsan är något vi alla måste vara mån om. Och som förälder blir det inte bara sin egen hälsa utan även barnens vi måste tänka på. Att uppmana barnen att röra på sig är alltid positivt, men att ge sig ut tillsammans kan vara ett fantastiskt bra sätt att motivera dem och sig själv.

Se först och främst till att alla i familjen har bra träningskläder. Olämpliga kläder blir bara jobbiga att träna i och barn kommer reagera på detta i större utsträckning. Titta runt i en butik som Sportamore skaffa några grundläggande plagg och eventuell annan utrustning som behövs för den valda träningsformen.

Åldern på barnen är något man alltid måste utgå från. Vilken typ av träning de klarar av kommer att förändras en hel del i och med att de blir äldre. Men det är inte bara vad de klarar av, utan även vad de kan tänka sig hålla på med.

Barn gillar en hel del fysisk aktivitet men inte för träningens skull utan för att det är roligt. Om man bara bestämmer sig för att springa från punkt A till punkt B kommer de mest troligt bli uttråkad och vilja sluta. Kan man dock göra det mer som en lek eller tävling blir det genast mer troligt att de de hänger på.

Som barnen bli lite äldre kan de dock se mer värde i att bli starkare, snabbare och mer uthållig. Utmaningen i träning kan naturligt tilltala många barn men det gäller att börja på rätt sätt och inte “skrämma bort” dem från träningen.

Om träningen med barnen är det enda träningen man själv sysslar med kan det vara smart att börja tänka på hur man ökar belastningen själv utan att barnen hamnar efter. Kanske det mest klassiska är att låta dem cykla medan man själv springer.