Hund som husdjur

Att bli med hund är fantastiskt. En glad och lufsande hund som möter dig när du kommer hem är en härlig tanke. Men en hund behöver också gemenskap för att trivas. Hundar är trofasta vänner som kräver mycket tid, kärlek och omsorg.

Viktigt att fundera över innan du skaffar en hund

Följande är viktigt att fundera över innan du bestämmer dig för att skaffa en hund: Har du tid? Är någon allergisk, i din familj eller någon närstående vän? Är du beredd att ta ansvar för en hund så länge den lever? Kan din ekonomi klara av kostnaderna? Är det tillåtet att ha hund där du bor?

Vilken typ av hund som passar dig bäst måste du själv ta ställning till, Det är lätt att bli förtjust i en hund och inte titta på vilken ras som det är. Alla valpar är söta och gosiga. Men innan du bestämmer dig så är det en bra ide att läsa om olika hundraser, prata med uppfödare och besöka ett hem för herrelösa hundar.

Dagliga promenader och sällskap

En hund behöver långa dagliga promenader oavsett vilket väder det är. Visserligen behöver en mindre hundras inte lika långa promenader men alla hundraser mår bra att motion.

En hund behöver sällskap och ska inte lämnas ensam i flera timmar varje dag. Den vardagliga verkligheten för många hundar är att de är ensamma en stor del av dagen. Många hundägare kommer hem på lunchen för att ta ut sin hund på en promenad. Men det bli oftast en kort tur i koppel runt kvarteret. En fördel kan vara att införskaffa ett flexikopplet för att ge sin hund en skön känsla under promenaden. Koppel och andra tillbehör hittar du hos flertalet onlinebutiker.

En hund som lämnas ensam kan uppleva stress och de kan antingen yla, skälla och bita sönder saker eller också så kan de bli passiva och tappa lusten att äta, leka och gå ut. Hundar som är ensam kan bli deprimerade och känna sig nedstämda.