Fira Halloween med barnen

Halloween är en av de roligaste högtiderna för barnen. De får fullt utlopp för sina fantasier och får så klart möjligheten att äta godis och gott en hel dag. 

happy halloweenDekorera hemmet

Det här kan man börja med redan några dagar innan. Det ger dig och barnen chansen att få pyssla tillsammans och skapa era egna dekorationen. Med svart och orange papper kan du göra pumpor som ni fäster på fönster och väggar. Du kan också använda dig av paper-machéteknik för att göra egna pumpor. Då kan ni måla och dekorera dem som ni vill och behöver inte ha en läskig orange pumpa.

Kläderna

Så klart behöver ni klä ut innan ni går ut och knackar dörr. Kolla på utbudet på olika nätbutiker; de har maskeradkläder för alla åldrar och priserna gör det så klart ännu mer lockande. Runt Halloween är det högtryck så var ute i tid, då blir inte leveransen försenad. Maskeradkläderna kan ofta återanvändas eller bli nedärvda till nästa barn.Det går också att göra egna maskeradkläder men då är det bäst om man kan sy. Med små accessoarer kan man dock förvandla vanliga plagg till en maskeraddräkt: med en ögonlapp och hatt behöver barnet bara en randig tröja och väst för att bli en pirat!

Läskigare fika

Ni kan skoja till det med det ni ska äta. Göra den lite läskigare än vanligt. Bara att påstå att hallonsaften är blod kan räcka för de mindre barnen. Annars kan man göra en läskig genom att färga vatten rött och frysa in i en engångshandske. När handen har frusit kan du klippa upp handsken och lägga den i bålen.Gillar ni att baka kan du göra små spökmaränger och ställa på efterrätten. Självklart kan man göra några extra som man dekorerar med runt om i huset.