Göra det enkelt att hålla i ett kalas

Att hålla i ett barnkalas behöver inte betyda att man ska ordna i fixa flera veckor i förväg. Har man ett stressigt schema kan man klämma in ett barnkalas, det gäller bara att göra smarta val. 

31080-colourful-air-balloonsTema

Bestäm, tillsammans med barnet så klart, ett tema på kalaset. Det är lättare och går snabbare att shoppa tillbehör och liknande utan risk att det blir fel. När du vet vad ditt barn vill ha för bilder på tallrikar och muggar, kan man beställa dessa och passande dekorationer snabbt och smidigt. Och genom att beställa på nätet behöver man inte ta tid ur vardagen för att gå på stan och springa i butiker efter Disneytallrikar.

Knytkalas

Skicka ut inbjudan till barnen tid. Inkludera att det är tänkt som ett knytkalas där varje förälder och barn tar med sig något att äta eller dricka till kalaset. Tipsa om olika saker som man kan ta med eller dela ut uppgifter till varje familj. Du behöver inte stå och baka hela helgen, och behöver inte spendera massor med pengar på kakor och tårtor. Istället blir det ett kalas där båda barn och vuxna är inbjudna.

Dekorera med barnen

Ta inte på dig att dekorera hemmet själv. För födelsedagsbarnet kan det vara kul att få vara med och göra det fint inför sin stora dag. Hela familjen kan duka upp redan kvällen innan så blir det mindre stress på kalasdagen. Blås upp ballongerna, blås ut serpentinerna och sprid glitter på bordsduken innan det läggdags. Lägg upp det som ska serveras på fat och ställ i kylskåpet så är det bara att ta fram sekunder innan det plingar på dörren och första gästen kommer.