Familjeaktiviteter för en regnig dag

När hela familjen är ledig och vädret är så pass att ingen känner för att gå ut kan det vara roligt att göra lite saker tillsammans inomhus. Har man dock idébrist kommer här några roliga tips på inomhusaktiviteter för hela familjen.

Pyssel

Pyssel kan betyda väldigt mycket olika beroende på vem man frågar. Somliga tar fram vattenfärg och papper, andra väljer papper, saxen och lite lim. Vill man göra något lite mer avancerat kan man ta fram material för batikfärgning eller testa på att göra lite papier maché-skulpturer. Det är bara fantasin som sätter gränserna.

Baka

En rolig familjeaktivitet som även skapar nytta är bakning. Ta fram några smaskiga recept och börja dela upp arbetsuppgifterna. Unga barn bör så klart inte hantera knivar eller andra farliga redskap.

Film

Filmer är en riktig klassiker när vädret blir dåligt. Leta upp en film som passar både barn och vuxna och kanske poppa även lite popcorn. Netflix är ju alltid en bra plats att hitta något som ingen ännu har sett.

Brädspel

Vi befinner oss i en gyllene tidsålder för brädspel idag och det finns mängder av spel som är perfekt att spela tillsammans som en familj. För de yngre barnen är det ett tips att välja ett spel man spelar med varandra och mot spelet.