Pyssla i trädgården

Vad är väl bättre än ett grönt rum för vila, återhämtning och kontemplation. En egen trädgård att vistas i förenar både nytta och nöje. Kan man till exempel tänka sig mer närodlat än grönsaker från en egen täppa?Det är som bomull för själen att pyssla i sin egen trädgård och det blir också till något roligt att göra tillsammans som familj. Särskilt svårt är det inte heller att få saker att växa, vissa grönsaker är förvisso lättare än andra och därför är det klokt att börja med just dessa. Några exempel är mangold, grönkål och rödbetor.

Bra redskap är viktigt för resultatet

Det krävs egentligen inte så mycket att komma igång med trädgårdsskötseln. En bra spade och en kratta räcker långt. Sköter du om många buskar och blommor kan en sekatör vara behändig. Ska du odla grönsaker är odlingsbänkar en bra idé om du vill slippa gräva upp ett trädgårdsland. Allt sådant hittar du hos Gardenhome.

Kläder att röra sig i

Ett par trånga modejeans är inte det optimala plagget att rota runt i sin trädgård i. Istället bör man skaffa sig ett par riktiga odlarbyxor med förstärkningar på knäna och rejäla fickor för småprylar. Även sådana finner du hos Gardenhome. Brukar du ha små medhjälpare i din trädgård? I så fall finns även söta barnkläder för de minsta medarbetarna.

Var rädd om händerna

Naturligtvis ska du ha ett par rejäla renshandskar på händerna när du arbetar i din trädgård. Det är inte kul att ständigt peta bort jord från under naglarna, för att inte tala om de oväntade brännässlor som kan attackera då du rensar. Har du rosor med elaka törnen finns även speciella roshandskar att få med en ordentlig manschett som skyddar underarmarna.