Maskeradkalas

När barnen börjar komma upp i sex års åldern kan det vara roligt att anordna ett maskeradkalas. Det kan vara svårt att komma på bra lekar, speciellt om man redan haft ett party och ska hålla ännu ett. Men tänk på att barn gillar repetition. Det är ingen fara om man väljer att upprepa de mest populära lekarna.kalasTa reda på vad barnen äter och kontrollera att de inte är allergiska mot något (till exempel gluten eller nötter). Korvgrillning går alltid hem och är det vinter går kokad korv bra och självklart glass eller tårta. Små godispåsar att ta med sig hem från fiskedammen är ett populärt inslag.

Vad ska du ha för tema på kalaset?

Hitta ett bra tema för din fest och dekorera därefter. Du kan ta gamla klassiska lekar och ändra reglerna efter ditt tema. Allt beror ju på vad som är mest poppis i barnens värld just nu.

Lekar

Sätta nål med ögonbindel kan varieras med att du sätter en penna i handen på deltagarna och de får rita på en valfri bild som du valt ut för att passa ditt tema. Skattjakt med chokladguldpengar som du gömmer i olika rum. Dela upp barnen i två grupper och låt dem gå in och leta upp så många guldpengar de kan på under 2 minuter. Den grupp som hittat flest guldmynt vinner. Behöver du fler tips kan du alltid kolla in den här sidan för att få mer inspiration.

En annorlunda variant

En annan variation på skattjakt kan vara att ge dem ledtrådar om var de ska leta på lappar som man färgat med te och skrynklat lite för den där känslan av ett gammalt papper och du kan även ge dem ledtrådar i form av pussel och be gruppen sätta ihop pusslet.En bra avslutning på festen kan vara att ge pris för bästa maskeraddräkt.