Husdjurspyssel

Våra fyrbenta vänner är ofta våra ögonstenar, vilka vi förstås också vill se må bra. Katter och hundar är djur som är lekfulla och livliga och behöver få leka av sig och därför tänkte vi ge lite tips på leksaker till dem.

Pappkartonger och lådor

cosmoNi kanske har hört om uttrycket “lite roar de små”, detta är något som kan sägas stämma in på kissekatterna. Har du nyligen köpt något som var förpackat i pappkartong eller låda, spara då denna eftersom bara den i sig blir till en perfekt leksak för katten. Lägger du dessutom i lite prassligt papper och någon leksaksmus så har du en glad katt!

Enkla egengjorda leksaker

En pappkartong kan väl sägas att den lite grann går in på denna kategori, men när vi skriver egengjorda leksaker så syftar vi mer till saker som du själv tillsammans med katten leker med. När katten är liten så brukar det oftast räcka bara med ett snöre och kanske något som spretar som sitter fast i snöret. Men det går att utveckla detta koncept något. För inspiration så kan ni ta en titt hos Supercat.se där det finns denna typ av leksaker i form av kattvippor och spön. Kanske kan du även kombinera någon av dessa med din egen fantasi.

Papperskasse

En till väldigt simpel leksak som dock brukar innebära ren och skär lycka för katten. Det krävs inte sådär jättemycket pyssel för att ordna denna leksak, men tänk på att klippa bort handtagen på påsen till att börja med för att undvika att katten fastnar i dem. Det du också kan göra är att klippa hål i hörnen av påsen, dels för att ge lite spännande utsikt för katten, samt möjligheten att sticka in någon annan leksak i hålet – t.ex. en kattvippa.

Kattmynta

De flesta som träffat på en katt som fått dofta på kattmynta har sett en katt i extas. Genom att katten inandas doften av kattmynta, vars egentliga namn är Nepeta cataria, så får katten vad som kan kallas för en tio minuters tripp fullständig extas. Det är den kemiska förening som kattmyntan orsakar som påverkar katten på detta sätt. Turligt nog så orsakar det inga skador på katten, men däremot kan katten bli tillvand om den få dofta för ofta.