Fixa till din Longboard inför säsongen

Longboarding är en populär sport som kombinerar det roliga med surfing och skateboarding. Longboardåkare åker med sina longboards på asfalterade ytor. Vanligtvis på sommaren och vanligtvis under dagen. Det som skiljer longboarding från skateboarding är bland annat att longboards är större än skateboards och utformade för cruising. Inte för trick.

Rengöring av din bräda

För att fixa till din longboard inför säsongen är det viktigt att hålla den ren genom att torka av däcket och byta ut lagren när de blir smutsiga. Lagren kan rengöras genom att ta bort dem från hjulet med hjälp av handen eller ett lagerutdragningsverktyg. Du kan sedan placera lagren i en burk med mineralsprit, låta dem ligga i blöt i flera timmar innan du tar bort dem och torkar dem med en handduk.

Sätt ihop allt igen och kontrollera

Det viktigt att kontrollera hårdvaran och dessutom se till att allt är ordentligt fastspänt. Om du inte har egna verktyg kan du hitta en uppsättning i vilken järnaffär som helst. Du behöver en skiftnyckel för att skruva fast dina truckar och riser pads, samt en insexnyckel för att skruva fast dina hjul och lager. Är delarna slitna? Köp det du behöver för att åka säkert.