Det årliga barnkalaset

Varje år upp till en viss ålder så är det samma traditioner som är svåra att ändra på. Det är svårt att avgör vid vilken ålder man inte vill ha sitt barnkalas längre då vi alla är olika. Men vi kan tänka oss att vid tonåren så börjar det finnas andra intressen som drar och man får planera något annat som passar bättre.

Den viktiga planeringen

Som med det mesta så är planeringen en viktig del i att allt ska bli lyckat. Barnkalas är inget undantag utan det gäller att man noggrant förbereder allt från inbjudningar till vad man ska äta under kalaset. Låt gärna födelsedagsbarnet vara med till en viss del och planera så de får göra det de tycker om. Dock inte allt då man vill att vissa saker ska vara överraskningar. Det är viktigt att meddela föräldrar i inbjudan när kalaset börjar och när det slutar så de vet när de ska hämta sina barn.

Aktiviteter under kalaset

Ett barnkalas utan aktiviteter går ju inte för sig utan det ska finnas tillfällen för lek och tävlingar. Försök att hitta något som passar för de som deltar i kalaset. Det kan vara olika spel som kan aktivera barnen. Skapa en pysselhörna för den som vill hålla på med något kreativt. Planera in ett antal lekar som man kan plocka fram om man upptäcker att det skulle behövas. Det kan vara enkla lekar som kurragömma eller liknande.