Dags för dop – hitta passande present

Dopet är en viktig händelse, både för föräldrarna och för anhöriga. De flesta vill hitta en bra doppresent att ge bort, som ett minne av den stora dagen.

Det finns förstås inga rätt eller fel när det kommer till att välja present. Däremot finns det användbara tips om du vill hitta något alldeles extra. Du kan till exempel titta på nätet för att hitta förslag på riktigt fina doppresenter. Att ge bort en söt sparbössa eller en praktisk förvaringslåda i pastellfärger kan passa alldeles utmärkt.

Välj något som passar barnet ifråga

När du ska välja ut en doppresent är det en god idé att välja något som du verkligen tror kommer att passa den lille. Om dopbarnet hunnit bli lite äldre kanske du hunnit se vad barnet har för favoritfärger och aktiviteter. Då kan du köpa något som du tror kommer falla i god jord. Om barnet bara är några månader gammal kan du i stället välja något som passar in i barnets hem. Om du tittar på vilka färger föräldrarna inrett med, kan du köpa något som matchar inredningen.

Ett alternativ är att köpa något praktiskt. Du kan till exempel köpa ett set med tallrikar och glas, eller leksaker till barnrummet.